co2
"A föld elég mindannyiunk szükségletére, de nem elég mindannyiunk mohóságára”
(Mahatma Gandhi)


A széndioxid-lábnyom (CO2 lenyomat) a vállalkozás működése által generált üvegházhatású gázkibocsátás mennyiségét mutatja.

Energia Menedzsment Szoftverünk megméri a vállalkozás tevékenységeinek, folyamatainak, eseményeinek a széndioxid kibocsátását, majd optimalizálja és megtervezi a hatékony csökkentést. Versenyelőnyre is szert tehet, ha rendszeresen ellenőrzi és hatékonyan csökkenti CO2 lábnyomát a vállalkozás és ezt a vásárlói, ügyfelei felé kommunikálja a zöld marketing segítségével!

Miért fontos a CO2 kibocsátás mérése?

A CO2 kibocsátás jelentős része valamilyen energiafogyasztásunk révén keletkezik, például: hűtés, fűtés, közlekedés, világítás, fogyasztási cikkek előállítása stb. Mivel nem csak az egyén, hanem minden cég is érintett az energiafogyasztásban, ezért a környezettudatos döntések meghozatalához ismernie kell a tevékenysége által okozott CO2 kibocsátás mértékét is. A felelős, energiatudatos gondolkodásmód megteremtése az emberiség jövője szempontjából létfontosságú.

Bizonyos iparágak, cégek számára közvetlen gazdasági előnyt is jelenthet a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, hiszen ha nem érik el a számukra meghatározott mértékű kibocsátást, akkor a fennmaradó mennyiséget értékesíthetik, azaz bevételt realizálhatnak. Ezen cégeknek elemi érdeke a technológia modernizálása és a kibocsátás csökkentése.

A CO2 kvótával nem rendelkező vállalatok pedig közvetett előnyöket élvezhetnek a fogyasztóik, ügyfeleik számára egyre inkább fontosabb környezettudatos szemléletük kommunikálásával, mellyel nő termékeik értéke és ismertsége.

Bármely kategóriába tartozzon is az Ön cége, felelős energetikát érintő döntés meghozatalához ismernie szükséges a jelenlegi bázis adatait. Energia Menedzsment Szoftverünk ennek meghatározásában és a kitűzött cél felé vezető lépésekben tud az Ön segítségére lenni.

Kérjen személyes, ingyenes konzultációt itt!

CO2 lábnyom kalkulátor: